lördag 8 maj 2010 | Skriven av:

Trots det gråa och kalla vädret är det mycket folk i Lund i dag. Förhoppningsvis pga av att det i dag är det World Fair Trade Day. Lunds kommun hade ordnat ett tält på Stortorget. I tältet fanns givetvis representanter från Lunds kommun, världsbutikerna ABC och Klotet och IM och många frivilliga och en del av dessa var fairtradeambassadörer.
Lund är en Fair Trade City sedan den 14:e april 2007. I dag finns det 31 Fair Trade Cities. I år arrangerades det bl a en teckningstävling för barn. I övrigt var det som vanligt att man fick provsmaka olika produkter och så fick man förstås information om Fair Trade (Rättvisemärkt).
I dag är det också Lundaloppet och alla som kommer i mål får rättvisemärkta bananer.

Arbetet med “rättvisemärkt” går lite trögt men det går i alla fall åt rätt håll. Förhoppningsvis kommer det att bli ett lyft om nuvarande alliansstyre byts ut mot ett där miljöpartiet är med. I Malmö var det betydligt mer aktivitet.

Många sa sig veta om vad “Fair Trade” stod för men många var lite frågande. Att Lund är en Fairtrade City är ett åtagande för kommuen men även för dess invånare att hand “rättvist”. Förhoppningsvis kommer nu fler att titta efter “Fair Trade”-loggan.

Alliansen hade stor aktivitet på stan. Alla partierna var ute och delade ut material på stan. De hade även ett torgmöte utanför “Fair Trade”-tältet men det blev ingen direkt succé. Man hörde knappt vad talaren sa och ingen verkade stanna upp för att lyssna. Inte någon perfekt dag att vara ute och agitera men när är det det?

Varför var inte Miljöpartiet ute frågar jag mig?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>