tisdag 22 december 2009 | Skriven av:

Under natten var det alldeles för varmt, över nollan så töandet har startat. Förvånansvärt snöröjt på gång- och cykelbanor. Tyvärr är det som vanligt alldeles för mycket slask. Nu verkar det vända och tempen sjunker. Kanske blir det en kall natt som kanske kan bibehålla vintervädret över i alla fall julen.

IstapparMan kan se att en del hus har dålig isolering eftersom det bildas istappar på rätt många hus. En del istappar har blivit riktigt stora och utgör en rejäl fara om de trillar ner. I vissa fall finns det ingen varning för istappar. Egentligen borde de få ner istapparna som en första åtgärd. Sedan borde de isolera huset bättre som en andra och mer långsiktig åtgärd.

Har nu varit ute och handlat den sista maten. Besökte Malmborg som har rätt mycket ekologiskt och sedan blev det ett besök på Biogrönt som bara har ekologiska produkter. Tyvärr hade det blivit fel med leveransen av en del grönsaker så jag fick vänta till grönsakerna blev levererade. Det tog lite tid men det blev många trevliga pratstunder. Det känns rätt att handla hos affärer som Biogrönt i Lund och Moroten i Malmö. De som driver affären gör det inte bara för att tjäa pengar utan för att de tror på ett ekologiskt odlande som är långsiktigt hållbart.
Man träffar många gamla bekanta som är eller har varit aktiva i miljörörelsen. Träffade bl a Agneta M. som är miljöpartist och som bl a jobbat på kansliet i Lund. det var ett tag sedan men det blev en lång och trevlig pratstund. Skönt att kunna ta det lugnt och anpassa sig till verkligheten. Varorna var försenade inget att hänga upp sig på, bara att vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Nu sitter jag och väntar på att löksoppan ska bli klar. Katten är nöjd och har fått färsk sill. Det är mysigt med vintermörker och lite busväder utomhus. Om man har någonstans att bo vill säga.
Tyvärr har jag smittat mitt sambo så hon har nu fått en släng av något halsflusslikande.
Nu ökade mysfaktorn för nu kom det upp en katt i knäet. Det försvårar skrivandet för hon vill gärna lägga en tass på musplattan. Är kanske någon instinkttivt att fånga musen …

Nu måste löksoppan vara klar för jag är hungrig!

Kategori: ekologi, livsmedel
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>