lördag 12 december 2009 | Skriven av:

Allt gick lugnt och stilla. Inget bråk från någon som vi märkte i alla fall och massor av aktivister. Polisen verkade ha jobbat effektivt. Alla poliser vi såg var lugna och glada och vänliga. Vilket ger bra förutsättningar för en lugn demonstration.

Hur många vet jag inte men det sades att det var mellan 100 000 och 120 000.
Kanske var det inte så många men många var det minst 50 000 och det är inte så illa.
Det var i alla fall massor av folk från många länder och kontinenter.

Det känns i kroppen av allt promenerande och kylan. Har en liten släng av influensa och kylan gjorde den inte bättre. Men värmen från alla närvarande gjorde att detta trycktes tillbaka. Det var en mäktig känsla att vara del av detta.
Nu får man hoppas att de som ska förhandla fram ett klimatavtal påverkas av detta. Oavsett vilket avtal det blir känns det tryggt att klimatarbetet inte kommer att minska. Engagemanget från unga och gamla som visades idag imponerade.

Trist att media oftast beskriver manifestationen med rubriker som anger hur många som blev gripna precis som om det var det viktigaste. Det hade varit mer intressant att skriva om hur många som samlades i stället fokuserar media på vad en bråkdel sysslade med.
Varför?

Att man skriver att 700 greps är inte helt sanningsenligt. Dansk polis har möjlighet att ta in personer utan att behöva förklara varför. Polisen tog om hand 700 men många av dessa hade inte gjort något och kommer inte att åtalas men media räknar ändå dessa som gripna.
Trisst!

Cop15 demonr1

DN, SvD, SDS, SkD, GP, DR, BBC, CNN

Kategori: aktivism, klimat, media
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>