söndag 13 december 2009 | Skriven av:

SDS skriver : Protesten blev en folkfest

En folkfest i decembersolen, men med vissa mörkare inslag. Lördagens klimatdemonstration i Köpenhamn samlade tiotusentals människor från hela världen.
Arrangörerna sa 100 000 deltagare, polisen 30 000. Hur det nu var så blev en av de största klimatdemonstrationerna någonsin till stora delar en folkfest. En bit fram i det två kilometer långa tåget märkte man inte något av bråket mellan polis och aktivister längst bak.

Denna SDS-artikel känns lite mer representativ för klimatmanifestationen. Trevligt!
Nu finns även artiklar på DN och SvD som känns mer relevanta.

Tråkigt att det fanns element som var mer fokuserade på konfrontation och såg polisen som fienden. Poliserna må vara betalda av det offentliga men är ju inte direkt ansvariga för klimatpolitiken.

Märkligt att läsa medias bild av demonstrationen och känna att man nog kanske inte var på samma plats. Allt som vi var i närheten av, poliser som aktivister, andades danskt gemyt.
Det fanns svartklädda personer och en del av dessa var maskerade. Men de var undantagen. Man kan undra vilken agenda de hade?

Dessutom kan man undra hur man resonerar, när man använder “hammaren och skäran” som på bilden nedan, under en klimatmanifestation?
Man kan ju knappast beskylla stater som använt denna symbol att de har förknippas med klimatinsatser. Inte heller kan man förknippa dessa med öppenhet och demokrati. Ibland undrar man om det finns mer än en värld och verklighet.

Vare sig kapitalism eller kommunism har miljö och klimat som ledstjärna.

Cop15 demonr4_röda flaggor

Kategori: aktivism, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>