lördag 5 december 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Vanvårdade kor omhändertagna i Skåne

En familj i Skåne som i 14 år kringgått förbud mot att hantera djur har nu fått 34 vanvårdade kor omhändertagna.

Det var efter en anmälan som länsstyrelsen inspekterade gården och konstaterade att många djur var vanvårdade.

– Flera av nötkreaturen stod med gödsel upp till magen, säger Emma Hansson, en av de djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen som var med vid inspektionen, till Sydsvenskan.

Hon är mycket kritisk till att familjens djurhållning fått fortsätta år efter år.
– Det är en väldigt allvarlig brist från myndigheternas sida att de låtit detta fortsätta. Det rör sig om en slags bulvanverksamhet, säger Emma Hansson till tidningen.

Det mesta i dagens samhälle styrs av ekonomiska intressen så även jordbruk, djurhållning. Problemet med djurtillsyn är inte bara en fråga om resurser. Det är mer en fråga om synsättet på djur. Djur har rättigheter och är inte till för människans skull.
Fallet i Skåne visar att det inte bara är en fråga om resurser. Den senaste tillsynen gjordes efter ett tips från allmänheten. I detta fallet måset länsstyrelsen ha varit medveten om att ”familjen” inte var lämplig att ha djurhållning. Missförhållanden har pågått i många år, kanske tom så länge som 14 år. Trots detta har länsstyrelsen inte agerat utan har satt människan före djurens rättigheter.

Det är en dubbelmoral när det gäller djurhållning. Få köttätare skulle äta husdjur som hund och katt. Många tycker det är konstigt att man äter hundar i orienten.
Man kan undra varför?

Det märklig i dagens djurhållning är att trots att så många som har djurhållning för köttproduktion alltid påpekar hur mycket de tycker om djuren och att det är en självklarhet att de sköter djuren bra för att det skulle ge bättre ”kött och ekonomi”.

Ett annat märkligt ”fenomen” är att så många djur är så sjuka trots att de slaktas så unga. En gris slaktas innan den är 6 månader och skulle kunna leva i minst 25 år om de skulle få leva fritt. Skötte man djuren väl så skulle de inte hinna bli så sjuka innan de slaktas.

Kategori: djurrätt, ekonomi, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>