lördag 5 december 2009 | Skriven av:

Den styrande alliansen beslutade i EU-nämnden att ge klartecken för oljeborrning i Arktis. Det är ännu ett av alliansregeringens klimatnegativa beslut. Det är definitivt ett hot mot kommande generationen. För Miljöpartiet är det självklart att säga nej till ett förslag av detta slag.

I takt med att den globala uppvärmningen får Arktis is att smälta blir det lättare att borra efter olja och gas där, och regeringen ställer sig nu bakom EU-kommissionens förslag om att EU ska försöka komma åt den.

Att den arktiska isen smälter ska inte ses som en möjlighet att borra efter olja. Det är en varningsklocka för den globala uppvärmningen. Klimatet tål inte om man bränner den kol och olja som finns tillgänglig redan idag. Den arktiska oljan måste stanna kvar där den ligger.

Kategori: EU, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>