fredag 4 december 2009 | Skriven av:

GP skriver : Chockerande vanvård av kor i Dalsland

– Det här är något av det värsta vi på länsstyrelsen varit med om, säger Ann-Kristin Svensson.

En djurägare i Dalsland riskerar åtal efter allvarlig vanvård av köttkor.
När länsstyrelsens djurskyddsinspektör vid ett oanmält besök i november kom till gården möttes hon av en syn som hon aldrig varit med om.

Kor låg döda i halvmeterhög lervälling, några höll på att drunkna, det saknades mat och drickbart vatten och ett 50-tal utmärglade köttkor stod till knäna i sörjan.

– Det här är något av det värsta vi varit med om på länsstyrelsen, säger avdelningschefen Ann-Kristin Svensson vid länsstyrelsens landsbygdsenhet i Uddevalla till Bohusläningen.

Det är inte bara problem med djurhållningen när det gäller grisar. Det var efter en anonym anmälan som länsstyrelsens beslutade att göra ett oanmält besök på den berörd gården.

Detta visar att länsstyrelsens tillsyn inte fungerar. Denna vanvård måste ha pågått under en längre tid. Den ansvarige har dessutom haft flera anmälningar mot sig tidigare.

De flesta länsstyrelserna har tydligt flaggat för att de inte har tillräckliga resurser för att sköta djurtillsynen på ett bra sätt.

Det är dags nu för alliansen och jordbruksministern att agera och se till att djurtillsynen får tillräckliga resurser.

Djurtillsyn_Dalsland
Fler bilder!

Läs mer!

Kategori: djurrätt, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>