torsdag 26 november 2009 | Skriven av:

Fdr_MinkarDen 27 november är det Pälsfria fredagen, en internationell kampanjdag mot päls. Förbundet djurens rätt har en kampanj för att utöva påtryckning så att pälsfarmning blir förbjuden i Sverige. Rävfarmningen försvann i Sverige i slutet av år 2000 efter införandet av nya strängare regler.

Det finns många andra länder som redan infört förbud eller strämngare restriktioner.

England, Wales, Skottland och Nordirland
Pälsdjursuppfödning är förbjuden på etiska grunder från år 2003.
Italien
För att hålla minkar i fångenskap krävs från år 2008 stora ytor, vattenbad och en berikad miljö. De nya reglerna kommer sannolikt att sätta stopp för pälsfarmningen.
Nederländerna
Räv- och chinchillafarmning är förbjudet från år 2008. Ett etiskt förbud diskuteras mot minkfarmning i det holländska parlamentet.
Schweiz
Pälsdjur räknas som vilda djur och får enbart hållas i fångenskap om mycket stränga krav efterlevs. Därför finns inga pälsfarmer i Schweiz.
Tyskland
Fyra delstater (Bayern, Hessen, Nordrhein-Westfalen and Schleswig-Holstein) har infört stränga regler mot pälsfarmning.
Österrike
All pälsfarmning har stoppats, efter att de olika provinserna antingen förbjudit pälsfarmning eller kraftigt skärpt kraven. Den sista pälsfarmen lade ner redan 1997.

Djurens rätts kampanj:

I Sverige är det tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Den svenska djurskyddslagstiftningen ska nu uppdateras, men pälsfarmningen är inte en av de frågor som uttryckligen ska ses över. Sverige halkar efter när flera länder inför förbud mot pälsdjursuppfödning.

Djurens Rätt tycker att detta är skandal och vi tänker göra pälsfarmningen till en valfråga 2010. Hjälp oss att påverka!

Jag kräver att lagstiftningen ändras så att det blir förbjudet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull!

Skriv på listan!

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>