onsdag 25 november 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Inga rutinbesök på bondgårdar

Djurskyddet i Skåne är så bristfälligt att inspektörerna inte ens hinner med klagoärenden. Rutinbesök på gårdar görs inte alls. Det finns inga garantier för att djur i Skåne, inte far lika illa som de grisar som har visats upp på skräckbilder från svenska gårdar.
– Vi är fullständigt överbelastade.

Länsstyrelsens djurskyddsinspektör Sverker Olsson tar ett djupt andetag innan han fortsätter.
– Det är riktigt jobbigt faktiskt. Vi vill vara ute på fältet mer, men vi blir kvar mycket på kontoret, fast i administrativa uppgifter. Till och med enkla ärenden tar tid att föra in i datorn, säger Sverker Olsson.

Vid årsskiftet tog länsstyrelserna över djurskyddet från kommunerna i Sverige.
– Jag gillar idén. Det var tänkt att ge en mer enhetlig fördelning av djurskyddet. Ute i kommunerna prioriterades det olika. Men länsstyrelsen i Skåne har planerat det här alldeles för dåligt, man har sjabblat bort det.

Det blir mer och mer klart att djurskyddet i Skåne är bristfälligt. Det är verkligen oroväckande. Här borde jordbruksverket och centerns jordbruksminister reagera och agera. Man får hoppas att det händer något nu när Djurrättsalliansen har visat något som djurskyddsinspektörer borde ha upptäckt.

Det lär väl inte hända något på allvar förrän det blir en ny minister som inte är så förankrad i LRF. Det räcker nog inte att bara byta minister det behövs även en annan syn på hur djurs rättigheter. Vi ska inte bara skydda djur utan se till att djurens rättigheter blir förverkligade.
Det behövs en ny regeringen men vi måste väl vänta tills den 19 september 2010.

I djurskyddslagen står det att

4 § Djur skall hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt.

Man kan knappast påstå att grisarna som Djurrättsalliansen har hittat har haft någon möjlighet till naturligt beteende och djurfarmarna har väl knappast skött deras grisar “i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa”.

Bra jobbat Djurrättsalliansen!

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>