onsdag 25 november 2009 | Skriven av:

I dag är det den internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor, utlyst av FN. I Malmö sker det manifestation för uppmärksamma frågan. Tyvärr kan man inte vara med överallt men jag får väl i alla fall skriva något om det på bloggen. Texten nedan är flygbladet som kommer att delas ut.

I dag onsdag den 25 november mellan 17:00 – 18:00
Plats: Gustav Adolf Torg i Malmö
FN:s internationella dag mot mäns våld mot kvinnor. FN har utsett den 25 november 2004 till den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Feministisk Initiativ, Miljöpartiet, Tjejouren och Anders Moberg, Män för jämställdhet deltager som talare.

Dessutom anordnas det lite annat också.
Läs mer!


StoppaMänsVåldMot Kvinnor

Det börjar med starka passioner, ”kärleksfull ”svartsjuka och ett kontrollerande beteende…och slutar med nedblodad matta, barn med tomma ögon och en omgivning som ångrar och skäms!

Eftersom vi alla någon gång i livet förmodligen kommer i kontakt med mäns våld mot kvinnor vill vi uppmana till handling av just Dig som passerar här idag.

DU som misstänker att någon i din närhet blir misshandlad av sin partner, lär dig se tecken och var inte tyst. Ta inte avstånd från din vän som är utsatt, ställ inga ultimatum och skäll inte, utan stanna kvar, berätta om och om igen om din oro och föreslå praktiska utvägar att lämna relationen!

DU som blir slagen, lämna din partner idag för det blir aldrig bättre och plötsligt kan det vara för sent. Lämna även din partner även om du bara känner dig hotad risken är stor att din partner snart börjar slå. Det är aldrig ditt fel om du blir slagen och aldrig något du förtjänar! Gå till polisen även om du nu inte vill anmäla, det är polisen som har möjligheten, rätten och skyldigheten att skydda dig!

DU som slår, sök hjälp! Det hjälper inte att du vill sluta om du inte gör någonting. Det finns hjälp att få och det går att sluta, men du måste vilja och söka hjälpen. Annars kommer du inte att må bättre och inte heller få en bättre relation nästa gång. Det är aldrig för sent att göra något bra!

…på tio år dödas 170 kvinnor av sina män! källa: Brottsförebyggande Rådet (BRÅ)

Varför vi står här idag?
Den 25 november har utlysts av FN till den internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor. Könsrelaterat våld finns i alla samhällen och i alla samhällsklasser och är ett av de yttersta uttrycken för ojämlika maktrelationer och bristande jämställdhet. Mäns våld mot kvinnor är enligt Världshälsoorganisationen, WHO, ett av de mest djupliggande och allvarliga samhällsproblemen i vår tid. Det sträcker sig över både avsevärd historisk tid och över vitt skilda kulturer.

F! Malmö, i samverkan med Män för Jämställdhet, Miljöpartiet och Tjejjouren, vill uppmärksamma Malmö på detta fundamentala problem och uppmana till nolltolerans mot mäns våld mot kvinnor! Vi vill även verka för att mer resurser avsätts till att förebygga förekomsten av mäns våld mot kvinnor och att de trygghetsmekanismer som finns ska utvecklas och erbjudas fler och i ett tidigare stadium.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>