onsdag 25 november 2009 | Skriven av:

DN skriver : Koldioxiden slår rekord

Koldioxiden i atmosfären slår nya rekord. Halterna förra året var de högsta någonsin visar nya siffror från meteorologiska världsorganisationen WMO.

Med bara tolv dagar kvar till klimatförhandlingarna i Köpenhamn kommer siffror som sammanställer hur halterna av växthusgaser i jordens atmosfär har förändrats under året. Det är ingen uppmuntrande läsning. Utvecklingen följer just nu den allra värsta klimatkurvan – den som enligt FN:s klimatpanel IPCC leder till en uppvärmning på närmare 6 grader de närmaste hundra åren.

– Gapet mellan EU:s 2-graders-mål och den verkliga utvecklingen blir allt större, säger Markku Rummukainen, klimatforskare vid SMHI.

Vad kan man säga?
Det är ju inte så konstigt att CO2-halten ökar eftersom det mest snackas om hur bra man är på miljöpolitik. Det saknas handling.
Dessutom är handling ett problem. En stor del av klimatproblematiken beror på vår konsumtion.

Det är dessutom mycket snack om att alla andra ska göra åtgärder men inte vi för vi har varit så duktiga.

Det är ett jätteproblem att vi inte ens har vänt trenden. Vi släpper ut alldeles för mycket CO2 genom förbränning av fossila bränslen. En stor del av detta är transporter. Att det sedan huggs ner skog, regnskog som urskog förvärrar CO2 problematiken plus en hel del andra som t.ex. biologisk mångfald.
Smältande tundra i Sibirien och andra områden med permafrost ger stora utsläpp av metan. Den ökade smältningen beror på uppvärmningen genom växthuseffekten.

Det är dags att sluta snacka!
Detta är ju inte bara ett problem för Sverige men just nu är Sverige ordförandeland och ska driva på klimatfrågan vilket de inte gör. De anser att Sverige har varit så duktiga innan så nu behöver vi inte göra så mycket men ni andra måste skärpa er. Detta sänder felsignaler till övriga länder.
Byt politik inte klimat_660
Byt politik och inte klimat!

Kategori: klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>