onsdag 11 november 2009 | Skriven av:

Moderaterna i Vellinge har länge kunnat slingra sig undan sina främlingsfientliga åsikter genom att skylla att de inte får tillräckligt med ersättning från staten när det gäller att ta emot flyktingar.
Nu när Vellinge inte behöver betala en krona så säger man ändå nej när det gäller ett korttidsboende av några ensamkommande flyktingbarn. Det är ett privat bolag som sagt ja till att ta hand om flyktingbarnen och nu vill frihetskommunen nr 1 stoppa ett privat intiativ.
Friheten gäller tydligen inte om man vill ta emot flyktingbarn!

Var finns nu den stora friheten i Vellinge kommun?

Den moderate kommunstyrelseordföranden vill nu göra allt för att stoppa att dessa barn från att komma till Vellinge. Detta uppmuntrat främlingsfientliga krafter och gör att (SD) inte behöver anstränga sig att komma in i Vellinges kommunfullmäktige. Moderaterna sköter den politiken utan att behöva stöd från (SD).

Det är också ledsamt att höra röster från en del kommuninvånare. De tänker mer på att deras huspriser ska sjunka än att flyktingbarnen ska få en trygg bostad och ett bra mottagande.

Det är en skam att en av de rikaste kommunerna i Sverige inte ens kan ta emot ensamkommande flyktingbarn. Trots att de inte behöver betala en krona. Vem ska ta emot dessa barn?
Kanske vill moderatera i Velinge skicka tillbaka dessa barn?

I SkD kan man läsa

Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. Detta måste lösas på nationell nivå inom ramen för EU”, skriver Ljungman i ett pressmeddelande.

Lösningen ska lösas på nationell nivå. OK men vem ska ta emot flyktingbarnen?
Det ska göras inom ramen för EU. OK men vem ska ta emot flyktingbarnen.
Vellingemoderaterna menar förstås att det ska vara någon annan bara inte Vellinge.

I SDS kan man läsa

Vellinge ska inspektera lokaler
Vellinge kommun ska inspektera Attendo Cares boende i Bruksparkens vandrarhem. Enligt kommunalrådet finns brister i brandskyddet.

Man kan inte klaga på moderaternas uppfinningsrikedom. Nu ska man stoppa flyktingbarnen pga brister i brandskyddet. Vilken omtanke om barnen!
Eller?

Det blir bara pinsammare och pinsammare.

Den moderate kommunstyrelse ordföranden i Vellinge är även ordförande för moderaterna i Skåne. Är detta bara en Vellingeåsikt eller är den relevant för moderaterna i Skåne?

Är det någon moderat i Skåne som vågar ta strid i frågan? För inte är detta en åsikt som delas av övriga moderater i Skåne.
Eller?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>