söndag 24 augusti 2008 | Skriven av:

Nu är det väl det som kallas sensommar. I går var det blött och olustigt. Visserligen var det mysigt att sitta på verandan och lyssna till regndropparnas knatter på verandataket men det går inte upp mot en solig dag i trädgården.
Det finns fortfarande många blommor kvar. Kungsljusen har blommat över men är ändå intressanta för fåglarna. Det är ganska så många blåmesar, talgoxar och grönsiskor (tror jag) som hänger och äter från frökapslarna. De är ren akrobatik som de utför för att komma åt fröna.
Lyssnar på en del sommarprogram som jag missade i somras. Det är väldigt behändigt med internet att man kan välja när mn vill lyssna på prgrammen.

Nu är det snart dags för klippning av fruktträden. Vi har försökt att få koloniföreningen att köpa en flismaskin så att vi slipper köra bort grenar. Ännu har styrelsen inte kommit loss. Kanske köper vi en själva.
Vi försöker att kompostera allt hushållsavfall och grönavfall från trädgården. Vi har ett 15-tal fruktträd så att det blir en del grenar. Alldeles för många för att kunna kompostera. dessutom tar hela grenar alldeles för lång tid innan de blir kompostjord.

Det finns två typer av flismaksiner, med eller utan kniv. Om vi köper en så måste det bli en tyst maskin. På Coop har de en Stiga Bio Quiet, den har ingen kniv.
Frågan är hur den fungerar för lite tunnare växtavfall? Vi vill även smula ner växtdelar, inte bara grenar.

Hör gärna av er om någon som läser detta har någon erfarenhet av en kompostkvarn utan knivar.

Nästa vecka är det full vecka med mycket politiska möten. Så nu är lugnet definitivt över vilket är både skönt och inte skönt. Höjdpunkten nästa vecka är Lunds kommunfullmäktige. Det börjar kl. 17.00 på torsdag och håller på minst till 22.30. Det sänds på Steve-kanalen och på internet.
Om ni vill veta lite mer om Lunds ansökan om att bli Kulturhuvdustad 2014 ska vara där strax efter 17 för då blir det information om denna.

Ansökan kommer upp som ärende först den 11 september i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige den 25 september.

Kategori: koloni, kultur, politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>