fredag 14 augusti 2009 | Skriven av:

I dag blev det en heldag i tingsrätten. Det handlade om var två små barn skulle bo. Efter skilsmässan blev det växelvis boende men sedan flyttade en förälder 60 mil bort och tog med sig barnen. Sedan återtog den andra föräldern barnen och så blev det en dom i tingsrätten att barnen skulle bo hos den som hämtade hem barnen sist.
Nu var det åter dags för tingsrätten att “döma”.
Socialtjänstutredningen sa att de skulle bo kvar där de bodde nu men att man ville öka umgängestiden för den andra föräldern.
Den som flyttade iväg 60 mil ville ha ensam vårdnad.
Denna tvist var lite annorlunda eftersom föräldrarna var olika i den mån att det bara var den ene som “kastade skit” på den andre. Det var också stor skillnad på “advokaterna” i hur de uttryckte sig och mycket antydningar och hur mycket styrkta påståenden som uttalades.
Båda föräldrarna ansågs dock att vara “bra” föräldrar”, hur man kan vara det om man “rövar” bort barnen 60 mil iväg utan att diskutera det med den andra föräldern.

Det är alltid jobbigt att döma när det är barn med i bilden. Barnen ville oftast ha båda föräldrarna. Bäst hade varit att barnen hade fått bo på ett ställe och föräldrarna hade flyttat varannan vecka. När ska tingsrätten kunna döma så?

Kategori: barn
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>