torsdag 13 augusti 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Choklad bra för hjärtsjuka”

Personer som överlevt en hjärtinfarkt och som äter choklad två eller fler gånger i veckan löper tre gånger mindre risk att dö i hjärtsjukdom än de som håller sig borta från godsakerna, visar ny svensk forskning.

Det är skillnad på choklad och choklad. Det ska vara mörk choklad med hög kakaohalt. Nu finns det bra choklad som är både ekologisk och rättvisemärkt så det är bara att äta. I rimliga mängder förstås.

SvD skriver “Choklad och bär bra för hälsan”

Mörk choklad och blåbär skyddar mot diabetes, motverkar övervikt och är bra för hälsan, enligt en ny studie vid Karolinska institutet (KI). Dessutom ska forskarna i ett unikt projekt i höst undersöka hur måltider och miljö påverkar diabetiker.

Choklad med hög kakaohalt är och också bra mot diabetes men det är även blåbär. Så en bläbärsdryck med choklad skulle inte vara så dumt.

Intressant att man nu äntligen tittar på andra faktorer som “trivsam miljö”. Måltiden har förlorat sin sociala funktion och numera äter man ofta ensam och i snabb takt. Handla snabbt, värma snabbt och äta snabbt.
Kring matbordet kan många problem lösas.
Även om man äter ensam är det bar att äta långsamt. Man ska tugga ordentligt för att få en bra matsmältning.
Läsa en bra bok eller dagens tidning samtidigt med en god måltid är bra.

Nu vill forskarna gå ett steg längre. I höst startar ett projekt med syfte att undersöka hur god mat och trivsam miljö påverkar livskvaliteten och hälsan hos diabetiker. Tre olika måltider ska serveras till 160 personer och blodsockerhalter, blodfetter och stressnivåer hos testpersonerna mäts före och efter måltiderna.

Ska bli intressant att se vad de kommer fram till.

Kategori: hälsa, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Det är sant att det är skillnad på kakao och kakao. Nu har man även kommit på att den kallpressade, oraffinerade, oupphettade kakaon får behålla de medicinska egenskaperna intakta medan de som säljs i butikerna ändast har en bråkdel av dessa. I den sk Duching processen så förstör närmare 80% av de för kroppen välgörande egenskaperna plus att den lilla kakao som finns kvar blandas ut med raffinerat socker med härdade fetter och andra utfyllnadsingredienser så det finns knappast någon hälsoeffekt att hämta i den choklad som finns att tillgå i den vanliga handeln av choklad inte ens den sk krav märkta 70% mörka chokladen. Den enda rena choklad att tillgå är av en pattenterad kakao som genomgår ett 90-tal steg för att bevara alla goda egenskaperna och samtidigt smaka choklad så som vi alla vill att det skall smaka. Denna choklad heter XOCAI och som även innehåller blåbär och acaibär alla dessa ingredienser toppar ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) listorna på antioxidanter och som i kombination ger en antioxidant bomb då synergieffekten blir så enorm. Gå gärna in på http:/xocai.aimg.se och läs på. Eller kontakta oss så vi kan ge er mer information on Xocai. Hälsoeffekterna är oräkneliga. Denna Choklad kan inte köpas i den traditionella handeln utan endast av registrerad återförsäljare. Mvh Helen T Åkesson

  2. Tomas skriver:

    Hur mycket choklad gäller det?

  3. Även rött vin skall ju vara bra bland annat för att förebygga diabetes. Härligt att choklad och rött vin är en sådan underbar kombination!

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>