lördag 15 augusti 2009 | Skriven av:

Det är en härlig tid i trädgården. Det finns så mycket att skörda vilket alltid är trevligt. Snart kommer det att bli plommon och i år verkar det bli bra skörd. Ska bli intressant om det är många plommon som är angripna av plommonvecklare. Förra året var vi med i ett försök tillsammans med Alnarp där man satte ut ferromonfällor. Då verkade det inte göra skillnad men kanske har förra årets insats påverkat årets skörd.
Många av fruktträden är gamla och vår grannes plommonträd fick en gren knäckt pga för tung skörd. Vi har ansat vårt träd så även om vi har många fulla grenar så är det inte så mycket att det knäcker grenen. Så lagom är bäst.
Så nu är det bara att vänta tills plommonen blir ätbara …

Plommon_14aug2009

Träffar: 6

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>