måndag 22 juni 2009 | Skriven av:

kungsljus_juni_2009Så var det åter dags att avsluta ledigheten och göra lite “nytta”. kanske gör man störst nytta att vara i trädgården och odla och njuta. Då ställer man till minst problem och bidrar inte till utsläpp som påverkar vårt klimat negativt. Kungsljusen, Blekinges nationalblomster, växter bra även i Skåne. Många blir det och stora blir de också. De blir stora stora monument som sänder ut gula strålar med sin mångfald av blommor. Bladrosetterna är pampiga och kan ibland ta lite väl mycket plats.

Läser i SDS att “Full fart på fildelningen igen”

Fildelningen har tagit fart igen efter den kraftiga svackan i spåren av Ipredlagen. Den är nu större än förra sommaren och trenden är fortsatt uppåt.

– Trafiken håller på att återhämta sig efter Ipred, vi har en tillväxt nu. När Ipred infördes sjönk det kraftigt och sedan stiger trafiken. Just nu är det på samma nivå som i januari, säger Henrik Bergqvist, teknikchef på nätverksföretaget Cisco Sverige.

Netnodstiftelsen driver sex centrala internetknutpunkter i Sverige och mäter fortlöpande internettrafiken som passerar genom dem. Under första kvartalet ökade trafiken kraftigt.

Visst ska man beivra de som bryter mot lagar men det gäller också att inse vad INTERNET är.
Man kan inte styra trafiken på internet om man ska ha ett öppet samhälle.
För varje försök att begränsa kopiering så tar det inte lång tid innan koden är knäckt. De allra flesta fildelare tjänar inga pengar på sin fildelning. Åsikterna går i sär om de som fildelar även köper mer musik och film lagligt.
Bästa sättet att värna upphovsmannarätten är att ta fram system som gör att “verken” kan säljas till ett rimligt pris. Då kommer det inte att bli lönsamt att köpa på annat sätt än att köpa originalet.
Bäst vore att alla mellanhänder försvann så skulle “skaparen” kunna få större del av kakan.

Det finns många saker som man kan lägga krut på. Man kan se om man kan göra så att AMF-skandalen, en av många, inte upprepas. Nu är det väl snart dags att få besked om det blir någon återbetalning. LO:s ordförande jagades för att hon inte stoppade det. Men hon var ju inte ensam i styrelsen. Hon hade en manlig LO-ekonom med sig och han borde ju vetat bättre. Sedan fanns det en hel del andra toppchefer inom svenskt näringsliv som borde ha varit med på noterna.
Detta att höga chefer kan sko sig själv och klia sin styrelse så att styrelsen kliar tillbaka, det är ett jätteproblem för “moral och etik” i samhället.
Varför ska jag anstränga mig och göra rätt för mig när andra inte gör det.
Det blir än värre när summorna blir så höga att det är summor som en vanlig löntagare aldrig kommer upp i ens som livsinkomst.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>