tisdag 10 juni 2008 | Skriven av:

Den 17 juni röstar Sveriges riksdag om att införa allmän avlyssning av alla svenska medborgare. Försvarets Radioanstalt (FRA) ges i uppdrag att avlyssna all kabelburen kommunikation som passerar Sveriges gränser.

Nästan all kommunikation, även inom Sverige, passerar idag gränsen och kommer därmed att avlyssnas. E-post, sms, webbtrafik, chattar och mobil- och telefonsamtal, allt analyseras.

“178 riksdagsledamöter från alliansen pressas att rösta ja.
Endast 4 av dessa behöver gå emot partilinjen för att förslaget ska falla.”

Miljöpartiet de Gröna avslår lagförslaget från regeringen om att låta Försvarets radioanstalt bedriva generell avlyssning av epost- och mobiltrafik i Sverige. Miljöpartiet kräver istället att staten slår vakt om rätten till privatliv och att arbetet för de mänskliga rättigheterna bör stärkas.

Läs mer!

Kategori: demokrati, etik, IT, säkerhet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>