måndag 4 maj 2009 | Skriven av:

Så var det åter slut på en välbehövlig långhelg. Nu är det snart dags för Miljöpartiets kongress i Skövde. Vi åker tidigt på fredagen den 15/5 och kommer åter på kvällen den 17:e. Det är alltid trevligt att åka på kongress men lite jobbigt. Man träffar många miljöpartister med olika erfarenheter, det blir många intressanta diskussioner men det blir också många beslut som ska fattas.
Miljöpartiet genomför, sedan ett antal år tillbaka, kongressen som ett påverkanstorg. Det är både på gott och ont. Det är lite för många frågor för att påverkanstorg ska fungera enligt min mening. Det är en pågående process hur man genomför kongresser. Det är inte lätt att hantera många frågor och många debattglada miljöpartister under en begränsad tid.
I dag träffades vi som ska åka på kongressen och representera Miljöpartiet i Lund. det är som sagt många motioner och propositioner att ta ställning till. Vi har haft ett medlemsmöte och kommer att ha ett till, den 11/5, som tar upp kongressfrågor.

I kväll hade vi även ett möte inför kommunstyrelsen nu på torsdag.
Det var en hel del ärenden bl.a. en motion från Miljöpartiet som handlar om att inför konceptet “sommarlovsentreprenörer” i Lund. Idén är inte ny men man behöver ju inte uppfinna hjulet mer än en gång.
Tyvärr skickade vi in motioenn lite sent plus att alliansen har försenat den ytterligare genom långsam handläggning.
Svaren från förvaltningarna var dock positiva men kommunkontoret vågar inte föreslå att sätta igång i år.
Vi kommer att yrka att börja i liten skala 2009 och i full skala 2010. Vi får se hur det tas emot av övriga partier.

På dagordningen ska även en skrivelse från Miljöpartiet behandlas som gäller våra medborgarkontor. Svaret från kommunkontoret är väldigt diffust.
Det finns många kommuner som gått väldigt långt när det gäller medborgarkontor, t.ex. Botkyrka. Lund har en del att lära av detta. Det är viktigt ur demokratisynvinkel att tillhandahålla god kommunal service på ett enkelt sätt. Det är ett sätt att minska på den kommunala byråkratin.

Kommunstyrelsen kommer även att behandla en motion från Miljöpartiet som handlar om “fred i mellanöstern”. Denna motion har behandlats något snabbare än våra övriga. Svaret är även här lite avvaktande. Vi får se hur lång alliansen vill gå.

Nu är det dags att gå hem i lätt sommarregn. Trots att det regnar är det ganska så skönt. Regnet är välkommet även om det innebär mer ogräs och fler mördarsniglar, men det gynnar ju också våra odlingar. Så det är som vanligt lite plus och lite minus som livet i övrigt.
studentknapp_2maj2009

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>