söndag 3 maj 2009 | Skriven av:

Ännu en solig och skön dag dock med lite stänk. Men stänk behövs, och egentligen mer än stänk, för det är väldigt torrt i jorden. Trots det så har de första sniglarna synts. Det finns alltid något att göra på en koloni. I trädgården, i huset, i hushållet …
Men man behöver inte ha allt perfekt. Det gäller bara att ha det under kontroll. Det viktigaste är att njuta av
kolonilivet. När ”alla måsten” blir för stora så minskar njutningen och det positiva med en koloni. Det gäller inte bara ”kolonier” utan livet i stort.
Ibland samlar man på sig grejer som ska göras. Man vet om det och det är små saker men de blir inte gjorda av någon anledning. Men så plötsligt en dag kommer man över tröskeln och börjar ”fixa”. Då hinner man med ganska så mycket. Det ena ger det andra.

I år är allting väldigt tidigt. Syrenerna håller på att slå ut sina blomknoppar redan nu den 3 maj. Det borde också kunna bli jordgubbar till midsommar eftersom de just nu blommar för fullt. Ett gott tecken! Solvarma jordgubbar är inte dumt sätter liksom pricken över i:et för kolonilivet.
jordgubsblomma_2maj2009

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>