onsdag 29 april 2009 | Skriven av:

plommonparon_29-april-2009I dag har det varit riktig sommarvärme. Det blev lite jobb i trädgården och det var skönt. Det behövs lite fysiskt arbete ute i den friska naturen. Vi har en del grenar kvar som vi inte flisat ännu. Högen som vi haft under vintern är nu betydligt mindre. Den ska vara borta i morgon kväll. Vi komposterar allt från kolonin. Vi har köpt en tyst flismaskin för att kunna kompostera grenar. Det blir grenar från fruktträden men även från björnbären och en del blommor. Vi har stora björnbärsbuskar som växer och producerar grenar. Om vi inte kör grenarna i flismaskinen så tar det flera år att bryta ner grenarna. Dessutom behöver vi mer plats för att kunna kompostera allt eftersom grenarna tar så mycket mera plast. Flisen är bra också att blanda med köksavfall och färskt grönt som vi lägger på komposten.
Nu blommar plommonträdet och päronträdet för fullt. Äppelträden ligger långt efter. Det är vackert med blommande fruktträd. En granne har ett stort körsbärsträd som är helt vitt av blommor.
Körde två tvättar idag och torkade tvätten ute. Det gick rekordsnabbt eftersom det både var varmt och lite blåsigt. Vi testar som jag skrivit tidigare att använda tvättnötter. I dag körde vi en vittvätt med tvättnötter och det fungerade bra.
Kläder tvättade med tvättnötter och som torkat utomhus luktar väldigt gott, inte parfymgott utan friskt gott.

Jag hann dessutom med lite kontorsarbete. Inte dumt att kunna sitta i trädgården och jobba. Miljöpartiet i Skåne har precis startat översynen av vårt regionala partiprogram. Det ska vara klart innan vi fastställer våra listor till regionfullmäktigevalet 2010. Vi ska besluta om programmet i januari 2010. Det låter kanske långt dit men tiden går snabbt. Det är mycket jobb men det är rätt så kul. Men det tar tid och krävs en del tålamod. Vi är många som ska tycka till och det finns många hjärtefrågor. Allt kan man inte ta med och det krävs en balansgång mellan översikt och detaljer.

Kategori: internt, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>