tisdag 28 april 2009 | Skriven av:

naturbussen_storRegionfullmäktige som nu har pågått sedan kl. 10.00. Just nu diskuteras en interpellation om Naturbussen som försvann.
Lunds kommun har varit drivande i att skapa en kulturbuss. Nu har alliansen och Skånetrafiken nästan lyckats att skjuta Naturbussen i sank.
Hur regionala tillväxtnämnden (RTN), kollektivtrafiken och Skånetrafiken kunnat misslyckas så. Kanske är det inget misstag. Det är inte första gången Skånetrafiken struntar i att genomföra beslut.
Ordförandena i dessa nämnder som är moderater tycks inte ha förstått hur Naturbussen har fungerat. Dessutom verkar de inte speciellt intresserade av verksamheten.
RTN:s ordförande hon tyckte bara att det var lite barnsjukdomar att verksamheten helt försvinner under nästan 2 år. Det har jag svårt att bara kalla barnsjukdomar.
Ett annat roligt argument var att Naturbussen är något helt annat och att den nya “natur- och kulturbussen” var så mycket mera. Problemet är bara att det blev ingen verksamhet alls.
Naturbussen hade extra turer till ställen dit man normalt inte kunde komma med kollektivtrafiken och dessutom fanns det ett gediget program med guidningar, vandringar m.m. kopplat till avgångarna.
Så här får det inte gå till. Ska kolla upp vilka beslut som är fattade och vad man kan göra årt det hela. Tyvärr är nog vårens verksamhet körd men till hösten måste det igång!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Anonym skriver:

  Våren är inte helt körd- se: http://www.skane.com/naturochkulturbussen för vårprogram 2009

 2. Yngve skriver:

  Inte helt körd men det program som finns på sidan du hänvisar till är något helt annat än vad som fanns tidigare. Tidigare fanns det många olika vandringar inte bara besök till “fasta institutioner” som naturrum och Skånes Djurpark. Det är inget fel på detta men en helt annan sak. Det behövs inga extra resurser för att göra detta.
  Sedan är det också det att det inte finns några turer på vardagarna som förskolor och skolor kan boka.

  Ett bra koncept som byggts upp under flera år av t.ex. Lunds kommun har raserats på nolltid.
  Så inte helt kört men inte långt ifrån.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>