torsdag 24 april 2008 | Skriven av:

Medans Lunds kommunfullmäktige debatterar årsredovisningen för 2007 blir en klimatdemonstrant påkörd av smitare i Malmö.

Hur kan man köra in i en folkmassa på det här sättet?
Är man lämplig som bilförare om man gör på detta viset?
Hur irriterad man än blir kan man ju inte göra på detta viset.
Det visar hur helig bilen är. Så helig att man tydligen kan ta sig friheten att köra in folksamlingar som hindrar bilistens framfart.

Eftersom så lite händer när det gäller miljöförbättrande åtgärder är det fullt förståeligt att man arrangerar demonstrationer för att visa på trafikens negativa effekt på klimatet.

Frågan om miljö och klimat har kommit för att stanna men hittills är det mest ord och alldeles för lite handling. Senaste vårbudgeten förde över pengar från järnväg till väg.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Calle skriver:

  Nja.. bara för att en vänsteranarkistisk miljömupp slänger sig upp på en motorhuv under en demokratividrig demonstration betyder inte att bilar är farliga vapen.

  Polisen borde ha skingrat denna olagliga demonstration långt tidigare innan medborgare tvingades ta det i egna händer.

 2. Robin skriver:

  Under de omständigheter som rådde i Malmö kan man IKKE försvara att en bilist kör på en oskyddad människa. Hoppas att den anabolstinne pojken får både böter och fängelse. Det finns många människor i Sverige som har stora problem att kontrollera sin medfödda grymhet, speciellt så i Malmö!

 3. Yngve skriver:

  Oavsett vem som demonstrerade så kan man väl inte påstå att bilföraren som kör rakt in i demonstranterna är oskyldig att det är demonstranterna som hoppar upp på motorhuven?
  Det var ingen olaglig demonstration då hade polisen som var närvarande ingripit.

  Är bilen så helig att man inte får protestera mot dess framfart?

  Bilen blir ett vapen i orätta händer. Blir man så upprörd för att någon blockerar ens väg så att man kör rakt in i de blockerande personerna borde man inte ha körkort. Problemet i detta fallet är inte bilen i sig själv. Samma sak med kniven som skär i en annan människa eller pistolen som skickar iväg en kula in i en annan människas kropp.

  Bilen är en statussymbol där storlek, hästkrafter och lyxepitet är parametrar. Bilen förvandlar en del förare på sätt som gör att de tror att de kan ta lagen i egna händer eller köra så fort de vill och att de kan köra bil trots att de är drogpåverkade. Bilen ger möjlighet att ge uttryck för sin aggressivitet.

  Ibland ser man förare som trots att det redan är en person ute på ett övergångsställe bara kör på och tvärnitar i sista sekund för att undvika en kollision.

  Eller de som bara kör rakt igenom en stor vattenpöl och dränker fotgängarna.

  Rätt använd är bilen ett bra fortskaffningsmedel men den kan inte få härja fritt utan ansvar.

 4. Calle skriver:

  Yngve,
  du har intressanta argument, men de är inte relaterade till händelsen ifråga.

  Jag har sett vad som skedde, föraren stannade, bad de som blockerade hans väg att flytta sig, de häcklade honom och vägrade, då körde han framåt och de flyttade sig inte. Skulle han ha stannat enligt gällande trafiklagar? Självklart skulle han det, men jag förstår att han blev förbannad och provocerad.
  Polisen stod lamslagen av polistisk hänsyn och ingrep inte, det gör mig väsentligt mer förbannad än demonstrationen ifråga och även mer förbannad än att bilisten trängde sig fram.
  Han har nämligen rätt att köra på just den gatan, precis hur mycket han vill, enligt gällande lagar..

  Att bilen är ett statusföremål är näppeligen något nytt och ganska (total?) oväsentligt i denna kontext. Likaledes dina anekdotiska iakttagelser av oansvariga bilister.

  Faktum kvarstår, ett antal alarmistantidemokrater ställde sig mitt i en gata för att provocera bilister som i god demokratisk ordning framför sina fordon, de provcerade fel kille.

  hade polisen vågat bryta den politiska korrektheten och bortföra/upplösa/stoppa denna gatuterror hade detta inte skett.

 5. Yngve skriver:

  Man har rätt att använda gator men man har också rätt att demonstrera.
  Inget kan rättfärdiga att ohotad till liv och lem köra rakt in i levande varelser.

  Bilen som statusföremål har indirekt med saken att göra eftersom bilen förvandlar en del människor till det jag skrev om.

  Tanken var nog inte att provocera bilister utan att få fokus på en viktig fråga. Trafikmiljön i Malmö.

  Det är ganska självklart att någon hibdras på något sätt när man t.ex. genomför en demonstration. Det är dock inte bara vid fredliga demnonstrationer som man hindras i sin framfart utan även vid idrottsevenemang, festivaler m.m.
  Det är något man får leva med och hantera utan att bruka våld.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>