fredag 11 april 2008 | Skriven av:

Idag röstade EU-parlamentet för ett förslag att uppmana

”kommissionen och medlemsstaterna att avhålla sig från sådana åtgärder såsom avstängning av tillträdet till Internet, eftersom de strider mot de medborgerliga friheterna och de mänskliga rättigheterna och principerna om rimliga proportioner, effektivitet och avskräckande verkan.”

Röstsiffrorna var 314 för och 298 emot.

Detta är bra och ett steg i rätt riktning när det gäller fildelning. Det är orimligt att inskränka de grundläggande mänskliga fri- och rättigheter för att jaga fildelare.
Det är upp till mediabolagen att lösa “problemet” med fildelning. När band-, kassett- och videobandspelarna introducerades hotade man med att skivförsäljning och biografverksamheten var hotad. Så blev som vi alla vet inte fallet.

Än är striden inte vunnen men ett steg i rätt riktning är taget.

Kategori: EU, fildelning, IT
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>