torsdag 10 april 2008 | Skriven av:

Länsstyrelsen har länge drivit frågan om ett stopp men Fiskeriverket har först nu — när frågan uppmärksammats i SVT:s Uppdrag Granskning — agerat.

Måste det till en skandal innan det händer något.

”Detta rovfiske är djupt oetiskt, säger Fiskeriverkets generaldirektör Axel Wenblad. Det borde inte finnas någon som ägnar sig åt det.”

Det är helt sjukt att man kan tillåta detta när man vet hur stort problem det är med torskbeståndet. Dessutom är hela hanteringen oetisk.

Givetvis är det pengar som ligger bakom det hela. Det är ekonomiskt lönsamt för de som arrangerar fiskeutflykterna. Fisket pågår även under de känsliga lekperioderna.

Dessutom är det dubbelmoral när ordförande i Sportfiskarnas Riksförbundet själv uttalar sig för torskstopp och emot bulefiskning och sedan själv är med i bulefisket och för han tycker det är ”skojigt att fiska”.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>