tisdag 8 april 2008 | Skriven av:


Lyckoindex i stället för BNP
Intressant att se att det skrivs artiklar om något annat än bara pengar. Ibland är det nedslående hur mycket livet är kopplat till ekonomi och att lyckas. Ett problem är definitionen av “att lyckas”. Oftast är det kopplat till att bli något som någon annan bestämmer vad det är.
Att definiera vad “lycka är” är inte problemfritt.
Miljöpartiet har skrivit en motion, Politik för lycka, till Sveriges Riksdag. Motionen avslogs.
I Storbritannien har politikerna börjat diskutera målet att öka befolkningens lycka.

I Sverige finns det “ny” rörelse dock inte så stor stor men allt har sin början. Den kommer nog att växa. Det viktigaste är inte själva rörelsen utan att man diskuterar ämnet. Speciellt då att inte bara maximera lyckan för några utan att se till att det finns en godtagbar miniminivå.

“– Enligt lyckoforskarna har lyckokurvan i västvärlden följt BNP-kurvan. Men i början av 1970-talet stannade lyckokurvan av, den har till och med fallit tillbaka enligt vissa mätningar.”

Den 31 maj ordnas en ny konferens i Stockholm av Charity International. Charity International är en politiskt och religiöst obunden välgörenhetsorganisation. Det är också den första och enda utilitaristiska organisationen i världen.

Kategori: konsumtion, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>