måndag 7 april 2008 | Skriven av:

Såg just ett program på SVT1 om kärnkraften. Klimathotet och koldioxidproblematiken har gett kärnkraftsförespråkarna ny vind i seglen. Man för fram att kärnkraften är koldioxidneutral vilket inte är sant. Tidigare ville man inte medge att det fanns ett koldioxidproblem nu så vill man få oss att tro att koldioxiden är det enda klimathotet.

Det är också märkligt att man inte tar Tjernobylolyckan på mer allvar. Olyckan i Tjernobyl hände den 26 april 1986 och fortfarande är minst ett område med en 30 km radie helt uttömt.
Hundratusentals människor har drabbats och många har dött och kommer att dö pga av olyckan.

Det är mängder av radioaktivt avfall som måste förvaras i många år. Minst i 100 000 år för det högradioaktiva. Ännu finns ingen metod att göra detta.

Så även om det är lägre koldioxidutsläpp är det många andra saker som inte är så positiva.

Det är också skrämmande att man inte tar alla olyckor på mer allvar. Den senaste stora olyckan på Forsmark där två säkerhetssytem inte fungerade och att man ännu inte vet varför två andra fungerade viftas bort med att inget hände.
Bara det att man efter olyckan började ett stort ombyggnadsarbete p g a vad som hände och inte hände borde dämpa hurraropen för kärnkraften. Men inte de bara skakar av sig det hela och säger att inget hände och att säkerheten är tillräcklig.
Att säkerheten inte var tillräcklig visar själva ombyggnaden.

Vad mer finns att bygga om?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Johan Simu skriver:

  Hejhej!

  Om du vill ha ett perspektiv på dokumentären från någon som sysslar med kärnteknik så läs gärna det mail jag skickade igårkväll till producenten.
  http://gronarealisten.blogg.se/1207606302_mail_till_justin_pemb.html

  Kommentera gärna!

  Hälsningar
  Johan

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>