torsdag 6 mars 2008 | Skriven av:

På dagens kommunstyrelse fanns det ett ärende som handlade om “ansökan om att undersöka Coloniussänkan för framtida naturgasutvinning”. Det är ett Shell-bolag som vill genomföra studien.

Bergsstaten har gett Lunds kommun möjlighet att yttra sig med anledning av undersökningstillstånd enligt minerallagen. Även om det i nuläget “bara” är en fråga om ett undersökningstillstånd så ville Miljöpartiet att kommunstyrelsen skulle uttala att en naturgasutvinning inom Lunds kommun är oförenlig med tagna beslut gällande Lunds framtid, speciellt med hänsyn till klimat- och miljömål. Dessutom skulle en naturgasutvinning innebära stora hot mot naturvärden, turism, ekonomiska värden och Lundabornas boende miljö.

Alliansens förslag till beslut var att avslå ansökan men samtidgt skicka med yttranden från miljönämnden och tekniska nämnden som båda tillstyrkte ansökan. Den fossila naturgasen har inte har en framtid om man ska ta klimathotet på allvar.
Alliansens val att inte bara säga nej gör svaret från Lunds kommun otydligt.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>