söndag 1 juli 2012 | Skriven av:

Sitter nu och väntar på Gutelinjen, en direktlinje från Lund till Oskarhamns färjeläge. På vägen till Lund C stänkte det lite och just nu sitter jag och tittar på mörka moln över Clemenstorget.

Ska till Almedalen och mingla och lyssna. Jag kommer att vara med i tre utåtriktade aktiviteter som handlar om kultur.

I år kommer kulturnämnden att vara både i Öresundshuset och på Länsteatern tillsammans med Svensk Scenkonst. Våra aktiviteter handlar om film och talangutveckling. I Öresundshuset medverkar Lena Adelsohn Liljeroth, Kulturminister, Regeringen. Yngve Petersson, Ordförande, Region Skånes kulturnämnd. Anna J Ljungmark, Chef, Boost Hbg. Csaba Bene Perlenberg, Ung talang/filmare. Ulf Dalquist, Forskningsansvarig, Statens medieråd. Gunilla Kindstrand, Moderator (journalist/redaktör).

Efter detta luncharrangemang blir det ett samtal om film på Länsteatern och direkt efter detta ska jag vara med i ett samtal om lungcancer. Detta innebär att tisdagen blir den mest aktiva för min del.

Efter det kommer jag att vara med på två aktiviteter. “Kulturens institutioner – tillgång eller börda?“, som arrangeras av Svensk Scenkonst, Riksförbundet Sveriges Museer och Länsmuseernas samarbetsråd samt “Kulturen det fjärde benet?” som arrangeras av Kulturrådet.

Förrutom detta blir det många andra aktiviteter där jag bara lyssnar och så blir det förstås en del prat mellan alla aktiviteter.

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>