måndag 6 augusti 2012 | Skriven av:

Tiden går fort om man har roligt sägs det och det stämmer säkert. I alla fall är det redan augusti och snart börjar det politiska livet på allvar.
Denna vecka är det normaltid för Tant Gurka, min sambos ekologiska butik. Normaltid innebär to 12-19, fre 12-18 och lör 10-14. Lund är fortfarande ganska så öde och tom så det ska bli intressant hur många som dyker upp i butiken.

I dag måste vi hitta en glasmästare som byter ut glaset i butiksdörren. Någon har tryckt in fönsterrutan så att det yttre glaset har spräckts. Trisst att ingen har hört av sig och tagit på sig det hela.
Visserligen är mönstret snyggt men det är lite opraktiskt att ha det så. Ser lite mer inbjudande om man kan se in genom rutan. Vi bor precis vid en glasmästare så vi får gå dit och se vad de kan erbjuda. Vi har försäkring men tyvärr är självrisken betydligt större än priset för en ny glasruta.Vilket är lite irriterande men vad ska man göra. Hoppas på total förödelse så att självrisken är mindre än kostnaden för att återställa? Man kan ju inte vara utan försäkring heller för tänkt om det händer något riktigt tråkigt?

I dag börjar det politiska livet med en mjukstart. Ska ha ett möte med Kultur Skånes nya kulturchef som precis har börjat sin tjänst. Det blir väl en del andra små möten också efter någon månads politisk stiltje. Nya medarbetare är givetvis lite spännande men kräver också lite mer jobb. Jag tror att det kommer att bli bra.

I år har sommaren varit lite annorlund eftersom vi inte har kunnat bo på våran koloni. Våra små kissar har klarat det över förväntan. De nöjer sig med att ligga i fönstren och spana på allt som rör sig. Extra intressant är det när duvor sitter på lyktstolpen utanför sovrumsförnstret. alla tre kan ligga som i trans och bara spana. De skulle må bra av att vara ute i det fria och rasta av sig. Visserligen kan de jaga varandra och leka en hel del i vår lägenhet men det kan givetvis inte jämföras med att ligga i gräset och spana på allt som rör sig, klättra i träd, nosa …

I går var vi på kolonin och skördade röda vinbär och krusbär. De blir gott att ta fram till fruktdrinkarna senare på året. I år har det varit mycket bär trots att det är fruktansvärt torrt. Det ser ut att bli en hel del äpplen och päron också. Plommonen däremot ser inte ut att bli så stora, visserligen är det många små men utan lite vatten blir det nog inte så stora. Vi får se, det dröjer i alla fall några veckor innan det är skördetid för detta …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>