måndag 16 januari 2012 | Skriven av:

DN skriver “Kulturprojekt försvinner när Sida skär ned”

Sidas biståndsmiljoner till kultur håller på att krympa ihop till ingenting. Stödet har rasat till mindre än en fjärdedel av vad det var för bara fyra år sedan. 2007 gick 180 miljoner kronor till kultur- och medieprojekt, förra året var den siffran snabbt på väg ned mot 40 miljoner.

Man kan undra varför det blivit så att siffran från 180 till 40 miljoner under en period på fyra år. Är det ett medvetet beslut eller har det bara blivit så.

SIDA:s kommunikationschef menar att SIDA styrs av regeringens strategier men biståndsministern håller inte med. Jag hoppas verkligen att detta reds ut. Att satsa på kulturprojekt är en bra investering. Det känns lite märkligt att det inte är bättre koll på SIDA:s satsningar. Det borde väl finnas någon som beslutar om fördelningen av biståndspengarna och då borde man väl ha reagerat på att siffrorna sjunker. Speciellt om nu regeringen speciellt vill lyfta fram kulturen i svenskt demokratibistånd.

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>