torsdag 16 juni 2011 | Skriven av:

I dag avslutades den nationella folkbildningskonferensen som hade som tema ”A WORLD WORTH LIVING IN”. Den avslutades med en panelsamtal kring ”Folkbildningens vägval och vilja för en hållbar värld”. I panelen ingick Ann-Britt Åsebol moderat riksdagsledamot, Andreas Schönström, kommunalråd i Malmö, Annika Nilsson ordförande Folkbildningsförbundet, Kent Johansson ordförande i RIO och Gustav Fridolin och så lilla jag. ttDet är första gången jag varit i samma panel som Gustav och han var som vanligt väldigt duktig. Miljöpartiet gjorde ett bra val när Gustav blev språkrör.

Det blev ett samtal där folkbildning lovordades av alla. På ett sätt var det lite tråkigt men samtidigt var det kanske bra att det positiva lyftes fram. Jag vet inte om de som lyssnade blev mycket klokare. Det var roligt att få vara med i alla fall.

Roligt att se det engagemang som fanns bland deltagarna och att det var så många länder som var representerade. Alla verkade nöjda med konferensen och många tackade för festmåltiden i tisdags. De tyckte den var delikat och en del sa att den var bättre än den som Malmö bjöd på.

Tidigare har två svenska ord blivit internationella, smorgasbord och ombudsman. Nu verkar det som folkbildning kan tillföras den listan. Roligt att Sverige kan bidra med vårt sätt att jobba. Folkbildning och demokrati hör ihop.

Innan panelsamtalet lyssnade vi till tre spanare som hade haft som uppgift att rapportera hur de hade uppfattat konferensen. Den yngste av spanarna tog upp en aspekt som de flesta organisationer har problem med. Man pratar om vikten av den unga generationen och man visar upp den men de får inte komma till tals. Därför kan man sträcka på sig lite för så tycker inte jag att det är i Miljöpartiet. I alla fall är vi mycket bättre på att låta alla komma till tals.

Ni som inte lyssnade på riksdagens partiledardebatt bör göra det. I alla fall borde ni lyssna till den del där Gustav var huvudnummer. jag tycker han var kanon. Han hanterade Reinfeldt, Björklund och Olofsson speciellt bra sätt. Roligt att vara Miljöpartist.

Länk till SVT Play!

Nu är det dags för lite mingel när Moriskan har inflyttningsfest.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>