tisdag 26 april 2011 | Skriven av:

Det var skönt med en lång påskhelg. Vädret var fantastiskt. Så i dag var det åter dags för vardagslivet.
I dag träffades presidierna i regionens kulturnämnd och Helsingborgs kulturnämnd. Samverkansmodellen innebär många möten. Det finns mycket att diskutera. Helsingborg har precis beslutat ändra sin organisation och lagt sina kulturbolag under kulturnämnden.
Mötet var givande och en del frågetecken rättades ut men en del kvarstår.

Efter Helsingborg blev att ta sig till Dockan i Malmö. Just nu pågår ett arbete med att ta fram ett förslag till hur Uppåkra Arkeologiska Center ska realiseras. Ett möte om detta projekt krockar med kulturnämndens sammanträde. Kanske kan vi hitta en bra lösning på detta problem. Det kommer att bli en studierea till Halle nära Leipzig för att se hur man byggt upp ett museum och ett besökscenter utifrån gjorda förhistoriska fynd.

Ska man undvika att flyga så krävs det lite mer arbete. Jag tror det kommer att fixa sig med tåg bara jag kan boka om ett möte med Skånes hembygdsförbund så ska det nog lösa sig.

På kvällen hade vi mandatperiodens första kulturnätverksträff. Gröna kulturpolitiker fick bl a lyssna till Kultur Skånes förvaltningschef, Chris Marshall, som berättade om samverkansmodellen. Efter presentationen blev det lite kulturdiskussioner. Det blev en lyckad träff nu gäller det att jobba vidare. Det är lätt att säga att man ska nätverka men att göra det i verkligheten är lite svårare.
Vi startar en Facebookgrupp, “Grön Kultur” samtidigt som vi har en mapp på Gittan. Detta borde underlätta så att vi kan diskutera och debattera kultur även när vi inte träffas rent fysiskt.

Det ska bli intressant att se hur snabbt det fylls på med medlemmar i gruppen och givetvis om det blir några intressanta diskussioner.

Just nu pågår ett arbete att ta fram ett nytt partiprogram. Troligen kommer vi att bjuda in till en träff för att just diskutera kulturavsnittet. När det blir vet jag inte ännu.

Under kongressen i Karlstad kommer det att bli en kulturnätverksträff på något sätt. Det är viktigt att kulturen får ta plats i den gröna politiken och då behöv kulturfrågorna lyftas fram.

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>