lördag 1 januari 2011 | Skriven av:

Året 2010 avslutning blev lugn så även starten av 2011. Det blev en del smällande runt omkring där vi bor men det var nog bättre än tidigare år. Det börjar bli populärt med Japanska Lyktor som man släpper iväg och som lufter av värmen från ljuset/elden som finns under själva lyktan. Det verkar väldigt mysigt och fint men borde nog bara ske i områden med icke lättantända marker.

I dag skiner solen igen men tyvärr är det nollgradigt så snön smälter och det kommer att skapa istäckta ytor när Kung Bore återhämtar sig och ger oss minusgrader igen.

Annars tar jag det lugnt, som vanligt, och tittar lite på internet och har fastnat för sidor kring temat ”fri vilja”. Har vi en fri vilja?
Visst kan vi påverka våra och andras liv genom att göra ”bra val”, vilka de nu är. Med lite empati och mottot ”att behandla andra som man själv vill bli behandlad” så kommer man långt.
Fri vilja har diskuterats länge och kommer att diskuteras länge till och nu kan man dessutom lägga till ren forskning så det är inte bara en fråga om filosofi.
Genom att undersöka vad som händer hjärnan får man nya fakta.

Jag tror att vi har en fri vilja även om detta inte innebär att man kan bestämma allt. Vi har våra gener, som inte är helt statiska, och så har vi miljön. Detta sätter gränser men många intellektuella beslut har vi kontroll över. Det borde räcka en bra bit.

Vi vet om många problem och vi vet även många sätt att minimera dessa och ändå så gör vi ”fel”. Många gånger är det beroende på att vi tänker kortsiktigt och ser mest till den egna vinningen.

Mer empati och mer samarbete kommer att förbättra situationen. Det är min vilja om den nu är fri eller inte …

Kategori: katter, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>