tisdag 28 december 2010 | Skriven av:

Tiden går med rasande fart och i dag gjorde jag ett litet studiebesök på Malmö Opera. Jag fick en visning av Operahuset och en genomgång av verksamheten. Det hela avslutades med Madama Butterfly. Det är en stark föreställning med en dramatisk avslutning. Jag gillar verkligen Giacomo Puccinis musik. Operan uruppfördes 1904.

Nu med Citytunneln och stationen vid Triangeln så är det verkligen bekvämt att ta sig till Operan. Trist att det det är så många inställda tåg och att informationen om dessa inte är speciellt bra. Man tycker att man borde få klara besked om inställda tåg via Skånetrafikens hemsida men tyvärr. Det finns en del att önska när det gäller hur man för ut budskap i dessa tider med problem i tågtrafiken.

Nu är det inte många dagar innan allvaret börjar dvs den nya mandatperioden inleds. Hittills är det bara regionfullmäktige och regionstyrelsen som kommit igång med “nytt styre”. Övrig nämnder och styrelser kommer igång fr o m den 1/1.

Det känns spännande att ta över ordförandeskapet i Kulturnämnden. Det kommer att bli en stor utmaning. Kultur är viktigt och kan bidra till den regionala utvecklingen och till Skåningarnas egen utveckling. Hur ska man få ut maximalt av de pengar som satsas inom kulturområdet?

Får återkomma till detta på det nya året.

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>