tisdag 28 december 2010 | Skriven av:

DN skriver : Museilok tar täten i snöröjningen
Sån tur att alliansen inte hunnit lägga ner Järnvägsmuseet i Gävle och att det ligger under Trafikverket så att de gamla loken kan användas i dagens vinterväder som knappast är värre nu än det var förr. Museer är bra på många sätt …

Kategori: tåg, teknik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. konfunderaren skriver:

  Det borde vara väldigt “skämmigt” både för ingenjörsskrået, som inte lyckats med att utveckla de moderna tågsystemen som klarar vinterförhållande, och för dessa ekonomer och deras motsvarande chefer.
  Har man varit så fokuserad på att utveckla insidan av tågen med allsköns elektronik, som dessutom är väldigt sårbart vid strömbortfall, så att man glömt bort utsidan?
  Logiskt borde även ingenjörer och ekonomer tänka som Maslow (han med behovspyramiden).
  Punkt ett borde vara att bygga tågsystem som klarar av att ta sig mellan önskade stationer.
  Punkt två borde handla om bekvämlighet.
  Först därefter borde allt detta “lulllull” med elektroniskt styrd dörröppning, vaccuutoaletter, internetöverföring mm mm, komma. Men först sedan punkt ett är ordentligt säkrat och punkt två i det närmaste säkrat.

 2. Örjan Larsson skriver:

  Stora problemet är nog att det är ekonomer med extremt kortsiktig näsa, och chefer som vill styra, som styr och bestämmer.

  Ingenjörerna skulle nog gärna göra saker som verkligen är bättre än föregående version, men när de hela tiden måste snåla, blir det snålt som helhet också.

  Tycker personligen att ekonomer utan insikt i annat än kvartalsekonomi, borde utbildats att jobba med något där de gör mindre skada… Det är skillnad på smart ekonomi, och räckerintelängreännästan-ekonomi

 3. Yngve skriver:

  Visst är det ett problem med att ekonomer har för stort inflytande speciellt dessa som bara bryr sig om få siffrorna att se bra ut.
  De flesta årsredovisningar handlar mest om pengar om det plus eller minus inte så mycket vad man åstadkommit med pengarna.

  Det behövs mer fokus på kvalité och långsiktighet …

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>