fredag 17 december 2010 | Skriven av:

I dag var det öppet hus på Kulturcentrum Skåne.

Kulturcentrum Skåne är ett utåtriktat regionalt centrum för musik teater och konst. Vi är en ideell förening som drivs med stöd av anslag från Region Skåne och Lunds kommun samt med bidrag från olika fonder och stiftelser. Till vårt hus i Lund kommer människor för att teckna och måla, musicera, spela teater eller mötas kring något av våra kulturprojekt. Vi har aktiviteter för personer med utvecklingsstörning i alla åldrar och våra pedagoger har både konstnärlig och pedagogisk kompetens. Vår övertygelse är att personer med utvecklingsstörning har mycket att tillföra kulturlivet och att konstnärligt skapande befrämjar kreativitet och utveckling hos var och en.

Gårdagens snöväder skapade ett fantastiskt vinterlandskap. Det är inte så ofta som det är så fint vinterväder i Lund. Jag promenerade till Kulturcentrums lokaler som ligger på Gunnesbo. Det blev en 45 minuters fin promenad på snöröjda gångbanor. När jag kom fram till Kulturcentrum mötes jag med glögg och pepparkakor. Det öppna huset började utomhus med julsånger. Efter det blev det flera föreställning inomhus.

Man kan inte annat än att bli glad och imponerad av det engagemang och den glädje som utstrålades. Det visar vikten av kultur och hur den kan befrämja kreativitet och utveckling hos enskilda individer.

Promenaden hem gick lätt efter det inspirerande besöket. På vägen hem handlade jag på Biogrönt på Byggmästargatan, Lunds enda helt ekologiska livsmedelsaffär. Härligt att inte behöva undra om det man ser i affären är ekologiskt eller inte. Även det blir man glad av. Liksom det fina vintervädret.

Kategori: ekologi, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>