Inlägg den 21 juli 2010

ons
21
jul
2010
onsdag, 21 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är första etappen avklarad. Vi har nu lyckats fånga in två av fyra. Det blev Sixten och Lilla Grå. Alice är kvar hos mamma Ella.
Det gick rätt så bra att fånga in Sixten och Lilla Grå. Nästan inga problem med Sixten. Vi behövde dock två försök. Så länge man höll dem i kattskinnet var det OK, förutom lite pip från Lilla Grå men sedan blev det värre. Lilla Grå skrek i högan sky och tyckte inte om att sitta i en kattbur.

Efter att vi fångat två gav vi mat till Ella och Alice. Ella var som vanligt och jag kunde klappa henne och hon buffade mot min hand. Vi lämnade dem med en fylld tallrik med kattmat. Nu är ingen ensam tror vi i alla fall. Vi vet ju inte hur det är med Ella och Alice. Sixten och Lilla Grå har i alla fall varann.

Sixten och Lilla Grå gömde sig direkt under vår säng. Efter ett tag kom Sixten fram och åt. Lilla Grå höll sig fortfarande gömd men har nu ätit.

Nu är de framme och leker. Kulan i rullgardinsnöret är kul. Korgen som de legat i tidigare har de redan hittat och Sixten ligger just nu och vilar sig. De har undersökt varje vrå. Kattlådan har redan varit på.
De har pipt lite försynt och har väl saknat Alice och mamman.

Nu får vi se hur natten blir. Jag gick och tittade på kolonin där vi fångade in Sixten och Lilla Grå. Det var helt lugnt , inga pip och jamanden. Vi vet ju inte om de är kvar men troligen är de det. Vi får kolla i morgon. Vi får gå upp tidigt i morgon och se om Ella kommer och vill ha mat. Kanske har hon med sig Alice då vem vet …

Träffar: 2

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
21
jul
2010
onsdag, 21 juli, 2010 | Skriven av:

Gick upp tidigt för att kolla om vi fått gäster men tyvärr- Det hördes inga små tassljud. Efter ett tag kom kattmamman och ville ha mat och givetvis fick hon det. Hon var lite kelen och buffade och strök sig mot min hand. Hon verkar inte ha tappat förtroendet för oss trots att vi “stalkar” henne.

När hon ätit färdigt gick hon lugnt iväg. På slutet när den nya kolonin närmade sig gick det lite fortare. Hon skuttade upp över grinden och försvann.

Efter att ha hängt tvätten bar det iväg till katternas tillfälliga hem. De hade inte flyttat. De kände igen oss direkt och kom och åt med god aptit. Lilla Grå var lite reserverad och åt inte så mycket. Sixten verkade inte bry sig så mycket utan åt massor och utstod klappandet utan att reagera.

I kväll måste vi nog slå till och fånga in dem. Om vi inte gör det är det risk att de inte blir så tama att vi kan ta hem dem. Om inte måste vi mata dem hela vintern. Nu på sommaren verkar det inte finnas tillräckligt med mat så hur ska det bli när det blir vinter.

Det är inte lätt men vi tror att det är för deras bästa att vi ordnar nya hem för dem. Om allt går som det ska så kommer ungarna att vara tillsammans hela sommaren. Har vi tur kan vi nog få mamman så tam att hon kan vara med ungarna visserligen med kontaktperson men ändå.

Svårt att veta. Mamman vill så gärna ha närhet men vågar inte. Hon är på helspänn.Kanske släpper det om hon får vara inne med oss ett tag.

Mycket spekulationer blir det. I kväll vet vi hur det går med jakten …

Förhoppningsvis är Ella lika nöjd i morgon som hon är på bilden nedan.

Träffar: 0

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar