söndag 7 februari 2010 | Skriven av:

Nu var det ett tag sedan jag tränade. Dels beroende på influensa men även på att det varit så mycket att göra att jag inte fått tid till det. Nu så måste det finnas tid.
I dag gick min sambo och jag på jympa och typiskt nog så trampade min sambo snett. Typiskt när vi precis bestämt oss för att komma igång igen. Min sambo fick snabbt hjälp av Friskis&Svettis personalen och fick is och linda på foten. Nu så känns det rätt så bra så förhoppningsvis så kan hon snart träna igen.

Tittade på ett intressant program på SVT, “Konsten att vara människa”. Det går i repris den 11/2 och 13/2.

Svensk dokumentärfilm från 2010. Medan vi materiellt får det allt bättre, mår allt fler människor allt sämre. I söndagsdokumentären får vi möta några människor som ger olika svar på frågorna: Är det fel på människorna eller är det fel på samhället? Håller något på att hända, något som vi ännu inte kan se klart?

Detta är något som den kommande valrörelsen borde handla om. Jag tror att fler och fler människor inser detta men har svårt att stoppa upp i ekorrhjulet. Det är inte så lätt att ensam stanna i ekorrhjulet.

Frågan är Vad är lycka?
Det finns lyckoforskning och den är ett tvärvetenskapligt område som blir allt mer uppmärksammat. Dess resultat ger vetenskapligt stöd för att stora delar av miljöpartiets partiprogram är det bästa receptet för en lyckligare värld! Allt från fler folkomröstningar till kortare lönearbetstid är del av receptet för ök ad lycka. Delvis är det förstås olika saker som gör en person lycklig, men det vi fokuserar på är det som gäller de allra flesta.

Lycka mäts främst genom enkäter, men även genom djupintervjuer, neurologi där man mäter signaler som hör till lyckokänslor, samt att gå omkring med en minidator där man – varje gång den plingar till – skriver ner vad man gör och hur man mår just då.

Politiska beslut kan skapa förutsättningar för ökad lycka, men i slutändan är det beroende av individens agerande. Därför berör det även vad individer generellt kan göra för ökad lycka. Det är viktigt att väldigt stor hänsyn tas till hur politiken påverkar lyckan för människor i andra länder, djuren och kommande generationer. Ett relevant mål för alla är att kunna tillfredsställa sina grundbehov och för det behövs en dräglig miljö, rättvisare fördelningspolitik och bredare helhetssyn.

Tänk om lycka blev en valfråga inför den 19 september …

Läs mer!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>