tisdag 15 december 2009 | Skriven av:

SDS skriver Genarpsbor slåss för bevarat centrum

Genarpsbor tar strid mot planerna på att flytta medborgarkontoret till biblioteket.
– Vi vill bara förbättra servicen, säger bibliotekschef Karin Sandberg.

“Politiker tänk till!” skriver Genarps byalag, Genarps kulturförening, Lions club och andra föreningar till kommunstyrelsen. “En ort utan levande centrum utarmas snabbt och får ingen identitet.”

Bakgrunden är att kommunstyrelsen gett bibliotekschefen i uppdrag att samordna medborgarkontoren med stadsdelsbiblioteken.

Genarps medborgarkontor ligger idag mitt i byn i det gamla stationshuset vid Häckebergavägen. Där har det funnits sedan Genarp var en egen kommundel.

Ännu så länge har inte jag som politiker haft möjlighet att påverka detta ärende. Tanken att samordna bibliotek och medborgarkontor är bra. Båda dessa lokaler bör ligga centralt i samhället eftersom de fyller centrala behov.
Att nu flytta medborgarkontoret till biblioteket har väl skyndats på för att kunna klara alliansens besparingar. Även om det kan innebära ökad service så känns det fel att utlokalisera medborgarkontoret. Visserligen är biblioteket en central plats men på fel plats.
Nu får vi se vad serviceförvaltningens utredning ger för resultat. Vad Genarpsborna kommer att säga är väl inget att undra om. Vad som däremot är mer oklart är vad som händer med frågan rent politiskt. För ärendet blir väl en politisk fråga?
Ett mer intressant uppdrag vore att hitta en lokal eller plats för ett mer centralt belägget bibliotek & medborgarkontor som även kan vara en samlingspunkt i andra sammanhang för Genarp.
GENARP

SkD 1, SkD 2

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>