lördag 22 november 2008 | Skriven av:

DN skriver : “Postens vd avstår från sin lön”

“Postens vd Lars G Nordström avstår från sin omdiskuterade månadslön på 900.000 kronor, berättar han i en intervju i TV 4 Nyhetsmorgon. Anledningen är att han inte vill verka girig.

Svenskt Näringslivs vd, Urban Bäckström, kommenterade Lars G Nordströms ställningstagande i Ekots Lördagsintervju:
– Jag har lärt känna honom som en hedersman och det är väl det som återspeglas nu. Han har uppenbarligen tagit illa vid sig. Då finns det två alternativ, antingen slutar man på jobbet eller så avsäger man sig lönen. Jag kan förstå diskussionen om vd-löner som vi får från och till. Det är ofta mycket pengar, men många av mina medlemmar känner inte igen sig i de nivåerna, säger han.”

Det är bra att Postens VD avstår ifrån lönen. Det gäller dock att se över hur det var möjligt att ge honom en sådan lön.

Vad hade hänt om det inte hade uppmärksammats?
Detta är en reträtt under galgen.

Förhoppningsvis påverkar det framtida lönesättningar på VD:ar.

Jag förstår fortfarande inte hur det är möjligt, speciellt i ett statligt bolag att man kan ge en sådan fantasilön. 900 000 kr i månaden????

Kategori: ekonomi, girighet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>