måndag 3 november 2008 | Skriven av:

På dagens måndagsmöte gick vi igenom kommunstyrelsens (KS) ärenden. På KS finns bl.a. planärendet “Detaljplan för del av Östra Torn 29:1 m.m.”, där Max Lab IV är tänkt att byggas. Anläggningen kommer att ta 19,4 ha mark i anspråk. Mark som är klassad som minst 10.
Det finns en klar majoritet för att anläggningen ska byggas och därmed att man ska säga ja till planen.

Vi fick en bra diskussion om problematiken med utbyggnad och att man bygger på bästa åkermark.

I framtiden kommer vi att behöva all jordbruksmark som är av så hög klass. Jordar som är klassade som 10-värdiga är de bästa jordarna. 19.4 ha kanske många säger är ju inte mycket men knapprar man 19 här och 19 där så blir det ganska så mycket till slut.

Max Lab IV är i sig et bra projekt inte alls som ESS. Vi har redan Max Lab III så det är en naturlig fortsättning på utvecklingen att IV-an kommer till Lund. Men är det OK att ta av den bästa åkermarken till detta??

Planen är nu ute på samråd och KS ska uttala sig om detta samråd. Frågan är hur hur mycket har man ansträngt sig att hitta en lokalisering där man inte behöver ta i anspråk den bästa jordbruksmarken?

När sätts gränsen där vi inte kan ta mer jordbruksmark exploatering?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>