tisdag 24 november 2009 | Skriven av:

Opinionsmätning nov 2009 Det blev en heldag med klimat & politik. Inte så ovanligt men idag var det lite mer uppmärksamhet eftersom Maria Wetterstrand gästade Malmö/Lund. Det blev besök på Ekocentrum i Malmö, Gröna Studenter på Malmö högskola och Mp Lund på Stadsbiblioteket i Lund.

Det var mycket stort intresse för Maria på alla ställen. I Lund var det ca 200 personer som lyssnade på Maria. Efter Maria presenterade Mp Lund lite av vad som kan göras lokalt. Då var intresset inte riktigt lika stort men ändå OK.

I dag presenterade också en opinionsmätning där miljöpartiet sprängde 10%-vallen och fick 10.4 %, en ökning med 1.8 %-enheter.

Totalt fick det rödgröna blocket 46.9 % och alliansen 42.3 %.

(KD) trillade under 4%-gränsen och fick 3.7 % och (C) är på väg ner mot samma gräns och fick 4.4 %. Visserligen är det bara en opinionsmätning så det är svårt att dra slutsatser kring själv procenttalen men tendensen kan man nog dra slutsatser utifrån.

Det är mycket som kan hända men det är lång tid innan det är dags för att rösta den 19 september.

Piratpartiet ökar men har en bit kvar till 4 %.

Oavsett % hit eller dit så är det nu som det är viktigt att agera kring Cop 15 mötet. Bl a så gäller det att så många som möjligt kommer till Köpenhamn den 12 december.

Läs mer om detta på Global Climate Campaign eller SNF Lund

Kategori: klimat, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>