måndag 29 september 2008 | Skriven av:

Även om helgen blev kort, enbart söndag som ledig dag, så var den skön. Vädret var kanon med stora möjligheter till uppbyggande trädgårdsarbete. Nu är det nästan bara skörd av äpplen och beskärning kvar innan trädgården kan gå i vintervila. Vindruvorna har klarat sig otroligt bra. Bästa skörden någonsin.

Fredagen och lördagen ägnade jag åt miljöpartiets förtroenderåd och tågresa tur och retur Stockholm.

Förra veckan så skrev SDS “Stressade föräldrar fast i fartkontroll”.

“Lärare och föräldrar på skolorna i S:t Lars-parken har klagat på att många struntar i 30-gränsen. Igår morse slog polisen till mot fartsyndarna. Mer än varannan fortkörare var en förälder som skulle lämna sina barn vid skolan.

Scenen upprepas varje morgon utanför nästan alla svenska skolor:
Klockan är strax efter åtta. Stressade föräldrar, redan sena till jobbet, bromsar in framför skolan och lämnar av sina barn.

Totalt vid de två kontrollerna togs 45 bilister för fortkörning. 26 av dem var föräldrar som skulle lämna eller hade lämnat sina barn på någon av skolorna i parken. Tio var personer som arbetade i S:t Lars-parken. Resterande nio körde bara igenom området, något som också det är förbjudet.

– Högsta noteringen var 48 kilometer i timmen. Det var en förälder som just hade lämnat sitt barn på en skola.”

Detta är visserligen inget nytt. Man blir ändå beklämd av att man inte tänker längre än näsan räcker.

Hur ska man kunna få människor att agera i mer komplicerade sammanhang när man inte ens kan få föräldrar och lärare att inse att man inte ska köra fort utanför en skola. Att skylla på att man är stressad gör det än mer pinsamt.

I bland var det bättre för. Jag kommer ihåg när jag själv gick i skolan (låg- och mellanstadiet). Alla gick själva till skolan om man inte cyklade. Möjligen fick man eskort av en gåendes förälder.

Nu kan man läsa i Allt om barn “Håll koll på barnen med GPS-jacka”.

“Nu är den här. GPS-jackan som hjälper föräldrar att hålla koll på barnen. Det är bara att logga in på internet och läsa av var jackan är någonstans.
– Vi har märkt att föräldrar gärna vill ha total koll på sina barn.”

Denna produkt kan kanske sponsras av FRA.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>