måndag 28 september 2009 | Skriven av:

Har varit på ett möte för att ta fram en ny Handikapplan i Lunds kommun. Gruppen som jag är med i ska speciellt se det ur Kultur- och fritidsnämndens perspektiv.
Det blev många bra diskussioner och många bra idéer kom fram.
Ett stort problem är att man ser det som ett “problem” att samhället ska vara tillgängligt för alla. Det borde ju vara självklart. Frågan är om det inte borde vara en Tillgänglighetsplan.
Det finns beslut att “enkelt avhjälpa hinder” ska vara fixade senast 2010.

Eftersom dagens samhälle utestänger många från många arbete, aktiviteter och platser och då inte bara pga av handikapp. Detta är olika former av diskriminering. Vad som i behövs i grunden är att man ändrar attityder. Detta är svårt men det går. Mycket av den diskriminering som sker beror på okunskap.

Det är lite oklart när den nya planen ska tas. Det verkar som att det finns tankar att den ska tas redan i januari 2010, vilket känns lite tidigt. Dessutom är det oklart om det finns någon styrgrupp i detta ärende.

Läs mer!
Handikapplan, 2006-2010 med handlingsplan för 2006-2007 (2 Mb)

Handikapplan, 2006-2010 med handlingsplan för 2006-2007 (lättläst version)) (5 Mb)

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>