fredag 4 september 2009 | Skriven av:

DN skriver ”Förbifarten är bra för miljön”

Beslutet att bygga Förbifarten är ett steg rätt riktning och kommer att leda till en förbättrad miljö. Det anser Motormännen, som välkomnar regeringens beslut.
– Det viktigaste är att få bort de långa köerna. Essingeleden är en flaskhals, både för stockholmarna och andra bilister, fortsätter hon.
Enligt Motormännen kommer Förbifarten förbättra miljön. Dagens situation på den hårt belastade Essingeleden är långt ifrån idealisk, menar man.
– Trafiken på Essingeleden är ofta stillastående. Det är bättre för miljön om trafiken flyter än om man gasar och bromsar hela tiden. Dessutom är det bra att trafiken kan ledas om utanför stan, säger Susanne Lekengård.

Självklart blir det bättre om trafiken flyter än om den står still och alla motorer ändå är igång.
Vad man missar är att det även har betydelse hur många bilar som finns på våra vägar. Om Förbifart Stockholm hade minskat eller minimum hade hållit trafiken på nuvarande nivå så hade det blivit lite mindre utsläpp. Problemet är att nya vägar genererar mer trafik vilket leder till mer utsläpp.
Det är alltså en mycket dyr historia. 28 miljarder, om det nu kommer att räcka, för att öka trafiken som strider mot de mål som finns för att minska trafikens negativa utsläpp.
Vägverket anser att trafiken kommer att öka och Naturvårdsverket anser att projektet strider mot Miljöbalken.
Ändå så driver nu alliansen igenom detta gigantiska projekt.
Ofattbart!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>