måndag 16 juni 2008 | Skriven av:

På onsdag ska Sveriges Riksdag rösta angående propostion “En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet (2006/07:63)”.
Alliansen har 178 röster mot oppositionens 171. För majoritet krävs det alltså 175 röster av totalt 349.
Det finns ett antal politiker i alliansen som är tveksamma till förslaget. Detta tillsammans med att det blir en knapp majoritet för ett så omfattande lag och som är så pass integritetsingripande borde göra att man tänkte om.
Dessutom är det många av alliansens partiavdelningar som sagt nej. Detta borde vara tillräckligt för att säga nej.

Givetvis är det svårt att diskutera. Visst vill vi väl alla undvika terroristdåd där många oskyldiga människor drabbas. Frågan är är vi under ett sådant hot att det är nödvändigt att avlyssna alla. Jag

Det finns avskräckande exempel:

En rejäl övervakningsskandal rullas just nu upp i Tyskland. Ledningen för den statliga telejätten Deutsche Telekom har använt databasen över genomförda telefonsamtal till att spionera på anställda och journalister. Under åtta år har hundratusentals telefonsamtal gåtts igenom med datorer i syfte att ta reda på vilka anställda som ringt journalister.”

Det finns många kritiska röster om lagen från Justitiedepartementet, Rikspolisstyrelsen, SÄPO och Lagrådet.

Läs mer om remissvaren!

De som vi vill skydda oss mot kommer att använda motmedel och kvar blir vi vanliga “oskyldiga” som avlyssnas. Det är ett resursproblem eftersom denna avlyssning kommer att kosta massor av pengar som kunde ha använt på ett bättre sätt.
Framför allt så är det integritetsproblem som skapar ett samhälle som kommer i närheten av George Orwell “1984”.

Märkligt nog är det väldigt tyst i media om den s.k. FRA-lagen. Om FRA-lagen går igenom blir det ju svårare för media att få information eftersom många kanske inte vågar lämna ut information eftersom de är i en känslig position. Det är väldigt viktigt att det finns en “meddelarfrihet” .

Sydsvenskan har en liten artikel: “Nej – av integritetesskäl” och “Ja – svenska liv kan räddas

Läs mer här!

Läs mer om propositionen!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>