lördag 30 maj 2009 | Skriven av:

I dag var det Mp Skåne regionmöte i Lund. Vi beslutade om ett antal dokument som är viktiga inför valet 2010. Bland annat om hur v Det i ska nominera och fastatälla våra regionfullmäktige och riksdagslistor.
Nu börjar processen. Tanken är att listorna ska bara klara i februari 2010.
Antalet medlemmar ökar vilket är positivt men vi har plats för fler. Intresset för Miljöpartiet har ökat och det är viktigt för att lättare kunna rekrytera miljöpartister till kommande uppdrag. Det behövs fler gröna i politiken.

bryssel1SDS skriver “Nedåt för S och M inför EU-valet”

– Det är en trendmässig nedgång både för Moderaterna och Socialdemokraterna och en trendmässig uppgång för Miljöpartiet och Folkpartiet, säger undersökningsledaren Toivo Sjörén på Sifo till Svenska Dagbladet (SvD).

I den senaste mätningen, som publicerades i SvD på lördagen, får Moderaterna 22,6 procent, en nedgång med 1,3 procentenheter jämfört med föregående mätning. Socialdemokraterna tappar 0,2 procentenheter och får 31,7 procent. Miljöpartiet hamnar på 10,2 procent (+1,0 procentenheter), Folkpartiet 10,1 (+0,8, Vänsterpartiet 6,5 (+1,4), Piratpartiet 6,0 (+0,1), Centerpartiet 5,2 (–0,3), Kristdemokraterna 3,1 (–0,5), Sverigedemokraterna 2,3 (+0,2), Junilistan 1,9 (+0,1).

Miljöpartiet ökar med +1.0 %-enheter och är tredje största part. (s) och (m) är fortfarande störst men tappar.
Junilistan tappar fotfästet helt och får inga mandat om opinionsiffrona håller i sig. Piratpartiet får 6 % vilket är väldigt högt för ett enfrågeparti. Ett parti somm står för att de är ett enfrågeparti. Kristdemokraterna är också utanför EU just nu.
Intressant också att (m) och (s) satsar på “klimatfrågan” i alla fall i retoriken inför valet.
Det blir en spännande vecka.

Läs mer!

Kategori: EU, internt, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>