lördag 23 maj 2009 | Skriven av:

Sov gott även om det inte var i min egen säng. Många gånger är hotellsängar alldeles för mjuka men det största problemet är materialet till sängkläderna. De innehåller oftast mer eller mindre konstmaterial. Stämman håller till en bit utanför Kalmar inte långt men ändå bortanför “stadens brus”. Skönt att kunna sova med öppet fönster.
Nu har själva beslutandet startat. Vi har beslutat att återgå till att Djurens Rätt ska kalla sig “Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation”. Problematiken ligger i att djurskydd inte utgår ifrån att djur har rättigheter utan att de skyddas.
Man måste nog ha två bollar i luften.
Utåt så står Djurens Rätt för djurrätt och djurrätt men inåt är det djurrätt.
Stämman beslutade att återremittera förbundsstyrelsens förslag att ändra i idé- och handlingsprogram. Förslaget var att

“Att ändra nuvarande ordalydelse: ”För ett samhälle som inte förtrycker djur” till att lyda” För ett samhälle
som respekterar djurens rättigheter”.”

Det kom upp en del ändringsförslag och till slut så beslutade stämman att återremittera frågan till förbundsstyrelsen. Frågan kommer troligen upp på nästa stämma.
Maten är väldigt god. I dag fick vi “Rotsaksbiff smaksatt med wasabi och persilja samt olivcreme, vetekorn med örter”. Mycket mumsigt!!!

Tidigare delades Guldråttan ut till “Good Store” och “Astrid och Aporna“.

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>