söndag 17 maj 2009 | Skriven av:

par-holmgren-mp-prisTV-meteorologen Pär Holmgren fick årets kongresspris av Miljöpartiet. Han fick priset för sitt stora engagemang i klimatfrågan. Priset delades ut av på Miljöpartiets kongress i Skövde, av språkröret Peter Eriksson.

Motiveringen lyder:

”Klimatfrågan är inte bara stor och avgörande för vår tid och dem som kommer efter oss. Det är också en komplicerad fråga som kräver kunskap och mod. I en demokrati som vår är det svårt att fatta viktiga beslut om inte människor är med och förstår varför de är nödvändiga. Pedagoger med auktoritet och förtroende är därför omistliga i den politiska och offentliga debatten.

Det behövs fler som visar att klimatfrågan är på allvar och berör oss alla. Fler som använder sitt förtroendekapital till de viktiga frågorna i vår tid. Årets kongresspristagare valde att lämna sin anställning för att kunna lägga all sin energi på folkbildning om klimatförändringarna och dess effekter. Han turnerar nu landet runt med sin föreläsning. Han skriver böcker och debatterar. Han ger energi, hopp och kunskap till människor som känner sig osäkra, vilsna och utlämnade. Han är meteorologen som inte nöjde sig med att prata om vädret.

Tack Pär Holmgren för att du rockar i klimatfrågan!”

Kategori: internt, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>